Zabijáci

Dostala jsem se k další knize z knihovny. Po dvou měsících je to celkem úspěch. Knížka s názvem Zabijáci je druhým dílem ze série od dánského autora Jussiho Adlera-Olsena. Už mám za sebou díly Nesmírný a Žena v kleci. Oba byli super. Četli se dobře. Člověk se nemusel zastavovat u nudných pasáží. Zabijáci se ale trošku lišili. Nebylo to zrovna čtení na 2 dny, kdy od knížky nechcete odcházet. První knížka po dlouhé době, ze které mám spíš zápornější pocity. Ale i to se stává. Není všechno zlato, co se třpytí, že?

Autor: Jussi Adler-Olsen
Název: Zabijáci
Rok vydání: 2012
Vydavatel: Host Brno
Počet stran: 432
Originální název: Fasandraeberne
Překlad:Kristina Václavů
Hodnocení: 2/5
Kriminální komisař Carl Mørck se dostává k případu vraždy. Byli zabiti dva mladí lidé. Bratr a sestra. Dívka byla ale umučena způsobem, nad kterým zůstává rozum stát. Jak toto někdo může udělat? Carl přichází k dalším podobným případům. Hledá jednu ženu ze skupiny údajných pachatelů. Před několika lety zmizela a nikdo už ji neviděl. Co s ní je? Umí se opravdu tak dobře skrývat? Zároveň s Mørckem po ní jsou i zbylí členové násilnické bandy. Proč je ale nechytili už před lety? Carl se svým pomocníkem se dostávají vrahům na stopu. Začíná pro ně ale boj o holý život.

Jak jsem se už zmiňovala na začátku, tento díl se podle mě proti ostatním už trošku liší. Je takový zdlouhavější a nezajímavější. Prakticky od začátku víte kdo je skutečný vrah. Nejnapínavější část bylo tak posledních 30 stránek. Je to škoda, ale zatím nemám v plánu kvůli tomu přerušit celou sérii. Podle recenzí jsou další díly lepší. Jedna horší knížka mě přece neodradí od nedočtení celé série.

Komentáře

  1. Knihu neznám, ale vypadá celkem zajímavě, podívám se po ní v knihovně :) Moc pěkná fotka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Moc mě těší, že můžu inspirovat i další knihomoly 😻. Máš moc pěkný blog, asi někdy zavítám. 😊

      Vymazat
  2. Krásná fotka, ale jsem překvapená, že tě Zabijáci tak neoslovili. Já mám Adlera-Olsena přečteného celého a nejslabší mi asi přišel Vzkaz v láhvi, Zabijáci se mi naopak dost líbili. Ale sto lidí, sto chutí. Ať se Ti další díly líbí více! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já jsem to nečekala. Po Ženě v kleci jsem myslela, že budou všechny skvělé. Například i mojí mamce se knížka líbila. Já si úplně nemyslím, že je hrozná, ale četla jsem i lepší. Příběh byl podle mě zbytečně zdlouhavý. No co, uvidím u dalších. :)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky